3 юни, 2023

В нашия живот има толкова много различни видове обезпокоителни шумове, но каналът в Youtube, Device Orchestra доказа за пореден път, че шумът всъщност може да се превърне в нещо по-приятно от това, което е предназначено да бъде.

Новото възпроизвеждане на Имперския марш започва с тостер, който може да издаде само един монофоничен звук  с помощта на своя електромагнитен механизъм, който обикновено се използва за задържане на хляба, докато не е изпечен.

Водещият на канала Device orchestra, Томи, прикрепя ластик към дадения механизъм, правейки електромагнитното поле да се активира с честота, подобна на желаните ноти. Електромагнитът се управлява от разработваща платка, докато двете четки за зъби и пишещата машина имат свои собствени електрически двигатели, така че те се управляват по по-конвенционален начин.

Томи създава цяла поредица от видеоклипове, където можете да наблюдавате как нежеланият шум от различни устройства създава познати мелодии.

Със сигурност нищо не може да се сравни с оригиналната тематична музика на Дарт Вейдър, но тостерът, заедно с другите предмети успяват да го изпълнят прецизно.

И най-странните вещи с доза креативност могат да превърнат и най-досадният шум в музика.

Тагове: , , , , ,