24 февруари, 2024

“Вечеря за програмисти” или “Dinner for Devs” е точното име на проекта в GitHub, който Стивън Сирек и Дженифър Абоуд започват преди около 3 години.

Според създателите готвенето на едно ястие, е точно като писането на код. Но за да може рецептите им да са достъпни за всички, те споделят лесни, но същевременно и интересни рецепти, които дори най-мързеливият или заетият софтуерен специалист може да приготви – бързо, лесно и вкусно.

На страницата на проекта може да откриете още любопитни факти и практични съвети,  свързани с готвенето.

Зад всяка публикувана рецепта се крие и лична история.

Днес DevStyler Ви споделя “Шакшука, защото закуската ти е скучна”

Стивън пише за нея:

“За първи път ядох шакшука преди много години в труднодостъпно, но уж известно място, наречено д-р Шакшука в Яфа, Израел. Менюто беше изцяло на иврит и там никой не говореше английски. Посочих на хубавата дама, която дойде да вземе поръчката ми, че бих искал да хапна нещо. Тя се усмихна и преди да се осъзная – на масата присъстваше всичко от менюто, поне според мен. И ме таксува за най-много за едно от ястията. И така шакшука се превърна в едно от онези открития, които нямаше как да не споделя. Четейки рецепти, в крайна сметка попаднах на версия на Йотам Отоленги и Сами Тамими в “Йерусалим: Готварска книга”. Те бяха вдъхновени от д-р Шакшука. Както и да е, със сигурност можете просто да направите тяхната версия или друга – има много. Това е версията на мързеливия програмист, перфектна закуска, особено ако вече сте приготвили доматен сос.”

За всички нужни продукти и подробно описание на тази и много други рецепти , може да намерите –ТУК в GitHub 🙂

Тагове: , ,