26 април, 2024

COVID-19 принуди мнозина да организират виртуални новогодишни събирания и това е много ясно отразено в статистиките на WhatsApp. Приложението постави рекорд, тъй като 2020 г. приключи с 1,4 милиарда видео и гласови обаждания, направени в навечерието на Нова година – най-много за един ден в WhatsApp. Това са 50% скок в сравнение със събитието от година по-рано, като дори бяха надминати ранните дни на пандемията през март, когато всички стриктно бяха изолирани.

Други приложения също разшириха своите границите. Facebook Messenger е имал най-големия в историята си обем групови видео разговори в САЩ, с почти два пъти повече обаждания, отколкото средно на ден. Facebook Live и Instagram Live също имаха 55 милиона излъчвания по целия свят.

Facebook заяви, че трябва да направи „безпрецедентни подобрения на ефективността“ и по друг начин да укрепи инфраструктурата си, за да се справи с товара от различните си приложения по време на пандемията. Все пак екипите са били в пълна готовност и по време на новогодишната нощ и ако обаждането ви в WhatsApp е минало безпроблемно, то вече знаете защо.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author