25 април, 2024

Пълното самоуправление на Tesla автомобилите все още може да е в бета версия, но това не пречи за изпълнението на автономни пътувания. От Whole Mars Catalogue публикуваха видеа, показващи Model 3, оборудван с FSD (Full-Self Driving), завършващи успешно пътуване от Сан Франциско до Лос Анджелис практически без намеси, както и от Лос Анджелис до Силициевата долина. С изключение на кратка намеса на пътуващия в колата, поради непредвидени отломки на пътя, то изглежда, че технологията на Tesla се справя все по-успешно със своите задачи.

Според Whole Mars Catalogue, маршрутът СФ – ЛА е първото FSD успешно тестване на автомобила. Това е забележителен подвиг за технологията, която все още е в разработка и едва ли наптълно можем да се отпуснем без ръцете да са в готовност да поемат волана. Но в същото време това също е показателно докъде трябва да стигне технологията, преди да може да изпълни мечтите на робо-таксито на Илон Мъск.

Въпросната намеса на човекът от Whole Mars Catalog е свързана с неготовността за пълно доверие на Full Self-Driving-а да реагира правилно, което загатва, че е необходимо още известно време за истинско бездействие в автомобила. Спрямо показното се добавя също така, че по-топлият климат в Калифорния е идеален за технологията, базирана на камерата на Tesla, но на друго място колата може да се сблъска с по-трудни предизвикателства в сняг, например, където биха били необходими LiDAR и други сензори, за да бъдат избегнати сблъсъци. Можете да изгледате тестовете в следните видеа.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author