20 април, 2024

Rakuten Viber отбелязва 10 години, днес. От пускането си платформа запазва поверителността като своя основна ценност. Приложението предлага богат набор от функции, като съобщения, групови чатове, аудио и видео разговори, общности и чат ботове.

Viber стартира през 2010 г. с цел да предложи алтернативна среда за комуникация, предоставяща безплатни международни разговори за потребители на мобилни устройства.

„Всичко започна с много проста мисия да помогнем на хората да общуват с близките си“, споделя Анна Знаменская, глобален директор развитие в Rakuten Viber. „Сега, когато светът се променя с експоненциална скорост, това са и средствата, чрез които общуваме. Viber се стреми винаги да върви крачка напред за своите потребители, както винаги е правил.“

През 2014 г. Viber става част от Rakuten Inc., световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги. През 2018 пък компанията пуска функцията „общности“, която дава възможност на администраторите да създават супер-групови чатове, където могат да добавят неограничен брой хора. Година след това стартира функцията за групови гласови разговори. А днес Viber е на път да се превърне във всеобхватна комуникационна платформа, която се разширява стремглаво в сектора на обществените услуги и финтех, като не отстъпва от ангажимента си да защитава поверителността на своите потребители.

Тагове: , , , , , , , , ,