20 юли, 2024

Huawei Sound X е най-новото попълнение в премиум аудио колекцията, която компанията предлага на българските потребители в предпразничния сезон. Докато останалите премиум аудио устройства – FreeBuds Pro, FreeBuds Studio и Eyewear II, покриват различни сценарии на персонална употреба, Sound X е предимно устройство за дома.

Sound X e продукт на партньорството на Huawei с Devialet и е носител на престижната награда за дизайн 2020 iF Award. Зад този дизайн стои цялата история на аудио технологиите, които претърпяват множество трансформации от винила до онлайн стрийминга, и от традиционния плейбек до Bluetooth предаването. Безжичните технологии дават свобода, но и отправят нови технологични предизвикателства. Те са решени в тонколоната Sound X, за създаването на която са обединени усилията на два бранда.

Към момента на създаването на Sound X, Devialet вече има 76 награди и 160 технологични патента, и е доказан лидер в акустиката и продуктите, които успяват да пресъздадат супер мощен и качествен звук от компактно аудио тяло. Марката е известна и с успехите си в потискането на фоновия шум и постигането на звук без изкривяване дори при максималното му усилване. Ниските тонове, дори тези, излизащи извън слуховия диапазон, от своя страна са пресъздадени с вибрации, които буквално се усещат в костите.

Hi-Res Audio сертификат

Hi-Res, или High Resolution Audio, е аудио стандарт, предложен съвместно от Japan Audio Society (JAS) и Consumer Electronics Association (CEA). HUAWEI Sound X е носител на такъв Hi-Res сертификат, гарантиращ възпроизвеждането на качествен, достоверен звук, без загуба на информация от аудио сигнала. Как се постига това? В компактното си тяло Sound X обединява 8 говорителя с обща мощност от 144W. Визуално откритият бас е с амплитуда до 20mm, което позволява да виждате, чувате и усещате вибрациите. Самата колона е изработена от силно намагнетизирани редки минерали (NdFeB, или Neodymium Iron Boron), които са предпочитан вариант при луксозните аудио продукти и позволяват генерирането на по-силни вибрации в диафрагмата.

Push-Push структура и SAM® (Speaker Active Matching) технология

HUAWEI Sound X използва още патентованата от Devialet технология за обработка на сигнала SAM® (Speaker Active Matching) и емблематичната симетрична Push-Push структура. Push-Push структурата разполага два мощни говорителя симетрично, така че нежеланите насочени назад вибрации се неутрализират една от друга. Двойката субуфери генерира богато нюансиран звук до 93 dB, а Push-Push структурата гарантира, че дори стените да се тресат, Sound X и възпроизвежданият от него звук остават стабилни. Останалите 6 пълночестотни говорители са разположени равномерно в кръг, създавайки 360-градусово звуково поле.

SAM® на практика въвежда компенсаторен алгоритъм, който адаптира изходящия сигнал към специфичните характеристики на говорителя и минимизира изкривяването на звука. Зад технологията стои идеята за перфектен времеви синхрон между записания сигнал и акустичното напрежение, генерирано от високоговорителите. Специално разработен алгоритъм се прилага преди DAC (Digital-to-Analog Converter) конверсията, с което се предотвратява всякакво разминаване между басовите честоти и останалата част от спектъра. Освен това SAM® осигурява и защита на устройството при преминаване на силата на звука над определена граница или прегряване на звуковата намотка.

Премиум звук, премиум дизайн

Колонката е произведена със специално електропейтване във вакуум, без ток, и е не просто красива, а играе важна роля в качественото предaване на сигнала. Долната част допълнително улеснява предаването, без загуба на детайл. Отгоре е разположен трицветен индикатор, който плавно слива излъчваната светлина с обкръжението, създавайки калейдоскоп, който напомня за пищна музикална зала. Характерен за модела е откритият бас – възпроизвеждането на музика се съпътства от видима вибрация, която прави цялостното сетивно усещане на потребителя още по-богато.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author