25 април, 2024

Атанас Игнатов е Delivery and Engineering Director в ИТ компанията за спортна статистика Genius Sports и притежава богато портфолио в технологичния сектор, а освен това е усъвършенстван в различни Development и Agile методологии. Анна Кръстева е People Operations Manager, като се занимава с управлението на човешките ресурси и изграждането на стабилни HR отдели вече повече от 10 години.

Какво се крие зад дефиницията “ТОП Софтуерна Компания”?

Атанас Игнатов : От опита ми в различни компании в бранша мога да кажа, че най-важното е обстановката. Да имаш възможност да се развиваш и да знаеш, че променяш света към по-добро! За това без съмнение, най-голямо влияние имат хората с които работиш – от всеки млад и надъхан специалист чак до CEO. Всички да се стремят към обща цел и без значение позицията да знаеш, че гласът ти се чува и има значение за развитието на компанията.

Какво определя една компания от софтуерния бранш като успешна?

Анна Кръстева: В Джиниъс Спортс вярваме че при успешните компании съществува силна връзка между служителите, които поемат отговорност, изградена култура на accountability и високо доверие на работното място. И трите са от решаващо значение за изграждането на фирмена култура и ценностите на организацията.
Симбиозата между лична отговорност и фирмени ценности е движеща сила при вземането на правилни и мотивирани решения, които търсят креативни и иновативни начини за подобряване и развитие, както на отделния служител, така и на компанията.

Как се отрази кризата? Защо някои фирми увеличиха приходите си, а на други се наложи да преструктурират бизнеса си?

Анна Кръстева: Кризата оказа сериозно отражение върху спорта, но Джиниъс Спортс успя да намери правилния баланс и да продължи да се развива.
По време на кризата за нас най-важното послание беше да гарантираме безопасността на нашите служители и в същото време да сме достатъчно гъвкави и адаптивни, за да отговорим на нуждите на нашите клиенти.
Да бъдем доверен партньор на спорта, а не просто доставчик на услуги, винаги е било наше основно правило. Тази философия никога не е било по-важна, отколкото по време на пандемията, която оказа дълбоко въздействие върху спорта на всички нива. Мрачната реалност е, че за 2020 г. и за известно време след това притежателите на спортни права няма да имат приходи от билети, домакинство и артикули, които са жизнено важни за тяхното съществуване. В ролята си на партньор Джиниъс Спортс предложи на своите клиенти различни иновативни програми за подпомагане, с които да подпомогне да компенсират своите загуби и да ускори тяхната дигитална трансформация.

Цялото интервю с Атанас Игнатов и Анна Кръстева предстои да излезе в специалното издание на DevStyleR “ТОП Софтуерните Компании”, за което можете да се абонирате безплатно. 

    Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    Author