18 април, 2024

Пандемията COVID-19 определено още от март месец се свързва със засилването на гейминг индустрията – повишаване на игрово време, продажби на игри и т.н. Ето, че по-рано през месеца излезе официално и новата конзола PlayStation 5, която предизвика толкова голям интерес, че вече е напълно разпродадена и не е налична. Поне това сподели CEO-то на PS Джим Райън, като изчерпването тoй съвсем не отдава на пандемията и смята, че конзолата е щяла да се разпродаде така или иначе.

Всичко е продадено. Абсолютно всичко. Прекарах по-голямата част от миналата година в това да се уверя, че можем да генерираме достатъчно продукт за изискването на пазара. Ето, че сега също прекарвам доста време, за да може това изискване да бъде изпълнено,” коментира Райън пред руската медия Tass.

Според него, най-сериозният проблем дошъл с пандемията е в пре-продукцията. Това е случва поради всички наложени рестрикции, както и тази, свързана с пътуването. “Наложи се да направим всички подготовки за сглобяване и производство дистанционно, гледайки процеса през камера,” казва Райън. “Представете си колко е сложно това за създаването на едно прецизно устройство, каквото е PlayStation 5”.

Годината определено е трудна и поставя предизвикателства пред производството и целия процес, свързан с него. Но все пак, дори и хората да не бяха заключени по домовете си, Райън е сигурен, че PS5 отново щеше да се разпродаде, дори може би в повече бройки.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author