22 юли, 2024

Линус Торвалдс би си взел новия лаптоп на Apple с М1 процесор. Това твърди самият той в известния форум Real World Tech. Единственото му условие е машината да поддържа Linux.

Apple може и да рънва Linux в техния “cloud”, но техните латопи – не ;(“

 

Създателят на операционната система Linux, споделя също, че има мили спомени от 11-инчов Macbook Air, който е използвал преди повече от десетилетие.

“Много бих се радвал да имам един, ако рънваше Linux. Имам много хубави спомени от един 11” Macbook Air, който използвах преди около 10 години”, казва Линус Торвалдс.

Торвалдс разказва, че се е отказал от MacBook-а си, понеже на Apple им е отнело твърде много време да отстранят повреда на екрана, а докато са се справили, той вече е прехвърлил работата си на “по-добри” лаптопи. Междувременно Apple са започнали да “правят Linux по-неудобен”, за своите устройства.

“Очаквах ARM лаптоп, който може да работи с Linux от дълго време. Новият Air щеше да бъде почти перфектен, с изключение на операционната система. И нямам време да се човъркам в него, нито склонността да се боря с компании, които не искат да помогнат.”, споделя мнението си Торвалдс, относно новият лаптоп на Apple.

 

Тагове: , , , , , , , , , , ,