19 април, 2024

Amazon навлиза и в търговията с лекарства, след като днес обяви, че ще изпълнява доставки на фармацевтични продукти чрез десктоп или мобилни устройства, с новото си допълнение Amazon Pharmacy.

Услугата е налична за САЩ, но все още не за цялата страна, а за определени щати. Amazon приложението може да се използва за създаване на защитен аптечен профил, за подаване на застрахователна документация, записи на рецепти и преглед на възможностите за плащане. Интересно също е, че абонатите на Amazon Prime ще получат безплатна двудневна доставка.

Компанията споделя, че онлайн поръчките на лекарства ще изискват рецепта от лицензиран доставчик на здравни услуги и информацията за клиентите ще се управлява в съответствие със законодателството на HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act).

Клиентите могат да поискат от своя лекар да изпрати необходимите документи директно до Amazon Pharmacy, a преди плащане, потребителите ще имат възможност да сравнят сумата между застрахователното си доплащане, плащането без застраховка, както и дали могат да се правят спестявания на Amazon Prime.

Потребителите на Amazon Prime ще имат и друго предимство в новата услуга на компанията. При разплащане, което не е свързано с използването на застрахователен план, то редица основни лекарства ще включват сериозни намаления, способни да достигат до 80%.

Тагове: , , , , , , , , ,
Author