27 април, 2024

Последната версия на macOS, Big Sur, вече е достъпна за всички. Новата версия на операционната система добавя много нови функции за поверителност, заедно с ъпдейти за основните приложения като Safari, Maps и Messages. Apple проектира Big Sur, за да оптимизира максимално своя процесор M1, който ще дебютира в най-новите модели MacBook Air, MacBook Pro и Mac mini.

Това е най-големият ъпдейт на Safari от официалното му пускане през 2003-та година. Сред новите опции на приложението Maps е Look Around,  което ще позволява на потребителите да разглеждат 360-градусови снимки на локации, както и да разглеждат детайлни карти на големи летища и молове. Потребителите вече могат да фиксират любимите си разговори в горната част на списъка със съобщения за по-бърз достъп, а търсенето е изцяло преработено – организиране на резултатите в линкове и снимки. Потребителите вече ще могат да персонализират своите Memoji през Mac.

Новият интерфейс трябва да е доста познат на потребителите на iOS. От там ще се управляват много от основните настройки на Mac. Междувременно центърът за известия вече съчетава известията от всички джаджи и на едно място. Някои по-стари устройства са съвместими с macOS Big Sur и техните потребители могат да ъпгрейднат до тази версия.

Тагове: , , , , , ,