25 април, 2024

Телерик Академия обяви нов прием за програмата за подготовка на UX/UI дизайнериTelerik Academy Upskill UX/UI Design. Академията приема кандидатури до 7 февруари 2021 г., а обучението започва на 8 март и е с продължителност 3 месеца. С изцяло вечерна програма, то може да се съчетава с работа или следване. Кандидатстването става през сайта на Телерик Академия.

Това ще бъде третото издание на програмата, насочена към специалисти и студенти в сферата на графичния дизайн, илюстрациите и визуалните изкуства, както и към компании, които искат да преквалифицират или надградят знанията на служителите си с най-новите практики в UX/UI дизайна и с умения, които могат да се прилагат веднага на работа. Според развитието на епидемиологичната обстановка и с цел сигурността на всички участници, лекциите могат да бъдат в онлайн формат.

Повече информация за програмата и защо ролята на UX/UI дизайнерите е ключова в днешния дигитален свят, ще бъдат представени на кариерен уебинар на 2 декември от 18:30 ч. Събитието е безплатно, но изисква регистрация.

С ускорената дигитализация следствие от COVID-19, доброто потребителско изживяване и лесното използване на продукти и услуги става все по-ключово за бизнеса. Това увеличава нуждата от добре подготвени UX и UI дизайнери. Затова с нашата Upskill UX/UI програма подготвяме специалисти, които надграждат своите дизайн умения с най-добрите UX и UI практики под менторството на водещи специалисти. За първи път въвеждаме и безплатен предварителен курс, който да е в помощ на кандидатите“, коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване и предварителен курс

Изискванията към кандидатите са познания в областта на дизайна, илюстрациите или визуалните изкуства. Те могат да бъдат както хора с опит, така и студенти в някоя от посочените сфери. Срокът за кандидатстване е 7 февруари 2021 г., но желаещите да се включат в предварителен курс, трябва да изпратят кандидатурата си до 20 декември 2020 г. през сайта на Телерик Академия. Тя включва кратка автобиография и портфолио или примерни дизайн проекти.

Предварителният курс е за хора, които нямат достатъчно богато портфолио и искат да го надградят. Той ще се проведе изцяло онлайн в рамките на 5 седмици от 4 януари. В него участниците ще получават материали за самоподготовка по основи на дизайна, както и съвети от трейнърите в програмата под формата на онлайн Q&A сесии. Участниците ще разработят 5 проекта, с които да надградят вече подадената кандидатура, увеличавайки шансовете си да бъдат приети в програмата.

Обучение от водещи практици

Водещ трейнър в Telerik Academy Upskill UX/UI Design е Георги Балинов, съосновател и творчески директор на дигиталната агенция HYPE, заедно с Поля Василева, ръководител „Дизайн и UX“ в Телерик Академия. Всеки от тях има над 10-годишен опит в областта. Към тях се присъединяват и гост-лектори като Светлин Николаев, UX директор в Progress, Стефан Иванов, UX мениджър в Infragistics, Валентин Ликьов, продуктов дизайнер във VMware, Васил Йорданов, старши продуктов дизайнер в Leanplum.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author