24 февруари, 2024

На 17.11.2020 г. От 19:00 ч., DevStyleR ще проведе онлайн дискусия на тема “Жените в технологиите”, която ще разгледа темите с успешните примери от технологичния сектор, равноправието и равните шансове за кариерно развитие! Не пропускайте да бъдете с нас и да задавате своите въпроси към нашите гости! А ето кои са те.

Темите, свързани с „Жените в технологиите“, ще обсъждаме с помощта на:

  • Райна Станкова – Software Engineer във VMware и Director на Women Who Code София
  • София Лятева – Corporate Communications и Employer Brand Expert в Devexperts, Women Techmakers Lead, Organiser на GDG Sofia и Global Ambassador на WomenTech Network
  • Марчела Минчева – Software Development Operations Manager в Paysafe Group, GDG Organizer и Agile Evangelist

Както знаем, България може да се похвали с това, че е на първо място в Европа по брой жени, работещи в ИКТ индустрията. Но същевременно пък, цялостният процент е нисък – 17% от заетите в ИКТ в Европа са жени, което прави ⅙ от служителите. За тези резултати има причина и по време на онлайн дискусията “Жените в технологиите” ще опитаме да разберем каква е тя. Имат ли всички в сектора еднакви шансове? Какви съвети трябва да получи една жена, преди да навлезе в технологичния сектор? Как се постига успех и признание? Какви са разликите между България и останалите европейски държави? Защо жените биват насърчавани да “бъдат смели” в своите кариери, ако отношението, което получават е еднакво с останалите? Как се борят предразсъдъците и каква е формулата на силната и независима жена?

Бъдете с нас на 17.11.2020 г. от 19:00 ч., когато с помощта на Райна Станкова, София Лятева и Марчела Минчева ще разгледаме темата за “Жените в технологиите” и ще надникнем в равноправието и успехът на корпоративно ниво!

Можете да се регистрирате безплатно на следния ЛИНК!

RaynaStankova300
Райна Станкова

Software Engineer at VMware, Bulgaria | Director at Women Who Code in Sofia

 

sofia lyateva 300
София Лятева

Corporate Communications & Employer Brand Expert at Devexperts and Global Ambassador at WomenTech Network

marchelamincheva300
Марчела Минчева

Software Development Operations Manager at Paysafe Group, GDG Organizer, Agile Evangelist

iva_photo_cropped
Ива Абаджиева

Founder, Editor in Chief at DevStyleR

 

plamenmihaylov300
Пламен Михайлов

Moderator and Editor at DevStyleR

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author