21 юли, 2024

Една от непрестанните горещи теми на света е свързана с равноправието между жени и мъже, и налични ли са еднакви шансове за кариерно развитие. Технологичният сектор е известен с това, че за него полът не е от значение, а по-скоро притежавание умения. Това е и причината за множеството примери за успешни жени в технологичната индустрия и множеството примери за разрушаването на остарелите стереотипни идеи. Но как се стига до там, кои са примерите за успех и какъв е неговият път? На тези и още въпроси ще отговорим по време на онлайн дискусията на DevStyleRЖените в технологиите”, която ще се проведе на 17.11.2020 г. от 19:00 ч. Бъдете с нас и задавайте своите въпроси към нашите панелисти.

Както знаем, България може да се похвали с това, че е на първо място в Европа по брой жени, работещи в ИКТ индустрията. Но същевременно пък, цялостният процент е нисък – 17% от заетите в ИКТ в Европа са жени, което прави от служителите. За тези резултати има причина и по време на онлайн дискусията “Жените в технологиите” ще опитаме да разберем каква е тя. Имат ли всички в сектора еднакви шансове? Какви съвети трябва да получи една жена, преди да навлезе в технологичния сектор? Как се постига успех и признание? Какви са разликите между България и останалите европейски държави? Защо жените биват насърчавани да “бъдат смели” в своите кариери, ако отношението, което получават е еднакво с останалите? Как се борят предразсъдъците и каква е формулата на силната и независима жена?

Бъдете с нас на 17.11.2020 г. от 19:00 ч., когато със специалисти от ИТ сектора ще разгледаме темата за “Жените в технологиите” и ще надникнем в равноправието и успехът на корпоративно ниво!

Можете да се регистрирате безплатно на следния ЛИНК!

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author