16 юли, 2024

Viber – едно от водещите приложения за комуникация, отбелязва своето десетилетие, показвайки истинските хора и разказва историите, които те споделят отвъд чата, в мини-документални видеа. Това става с кампанията “Героите на Viber”, която описва реални истории на хора от различни кътчета на света, които намират начин да променят живота си и този на другите хора, показвайки ни, че можем да живеем заедно в един по-хубав свят, когато сме свързани.

Една от трогателните истории, част от финалната селекция, е именно от България. Тя се поражда от старанието и грижата на лекарите в УМБАЛ Бургас за недоносените бебета, които имат нужда от интензивни медицински грижи и са отделени от майките си в периода на пандемията. Те успяват да поддържат връзката между родителите и децата, дори да не могат да бъдат физически заедно. Така родителите могат да предадат любовта си към малките създания в първите дни от живота им. Благодарение на идеята на д-р Стилияна Томова, както и на ентусиазма на екипа в отделението по неонатология, видео разговорите във Viber са връзката между родителите и техните деца по време на пандемията.

Инициативата на екипа започва няколко дни след обявяване на извънредното положение в България тази пролет. В този период се полагат грижи за 15 бебета в отделението, като най-малкото се ражда с тегло едва 850 грама. Персоналът на отделението по неонатология полага специални усилия, за да успокои родителите, отделени от децата си. Общо 7 души вземат участие в провеждането на видео разговори с родителите – лекарите в отделението, специалисти по детски болести и неонатология, и специализанти. Те показват на родителите техните новородени чрез видео разговор.

Днес Viber слага под светлината на прожекторите герои от Русия, Алжир, Ирак, България, Гърция, Сърбия, Украйна, Непал, Шри Ланка и Филипините в поредица от 14 кратки видеоклипа, документиращи личните им истории. Мини поредицата „Героите на Viber” показва как те   преодоляват трудни ситуации, пред които са изправени по впечатляващ начин. В поредицата присъстват лекар от Украйна, който създава общност за безплатен транспорт на медици до работните им места, майка на дете с увреждане от Русия която стартира градинарска общност, която ѝ помага да се справи с изпитанията. Двама влюбени от Шри Ланка, които успяват да намерят път към себе си с изпращането на един стикер през 2015 г. и днес продължават да бъдат щастливи заедно.

“Искрено вярваме, че успехът на нашата платформа през последните 10 години е нещо, което дължим изцяло на потребителите си по цял свят – реалните хора, които използват Viber, за да се свързват с техните близки. Зад всеки чат във Viber стои истинска история. Ние обичаме нашите потребители и сме щастливи да бъдем част от ежедневието им. Споделяйки истински емоции като радост, щастие и понякога тъга – чрез нашата платформа показва нуждата и осмисля работата ни – именно да свързваме хората и да им помагаме да изразяват себе си. Благодарни сме на всички и заедно ще продължим своето развитие в бъдеще.“, сподели Анна Знаменская, глобален директор развитие в Rakuten Viber.

Вижте още видеа от “Героите на Viber” ТУК.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author