22 април, 2024

С цел намаляване изхвърлянето на хранителни продукти и оказване на помощ на хора в нужда през октомври BOSCH стартира в България своята социална инициатива „Не изхвърляй, помогни!”, като призова хората да дарят хранителни продукти, които са в излишък в домакинствата им. Според статистиката близо 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно в световен мащаб, а само в рамките на ЕС това количество надвишава 85 милиона тона.

В рамките на социалната кампания на BOSCH „Не изхвърляй, помогни!“ в периода от 19 до 21 октомври в организирани със съдействието на Еконт пунктове в 36 града на страната бяха събрани на доброволен принцип близо 500 кг дълготрайни хранителни продукти, плодове и зеленчуци, подправки и други.

С част от събраните храни на 27 октомври във фондация „Светът на Мария“ бе приготвен топъл обяд за хора с увреждания и с финансови затруднения. Събраното общо количество храна е достатъчно за приготвянето на около 2000 порции топъл обяд, като продуктите ще се ползват дългосрочно до изчерпване на количествата.

На всички хора, които дариха хранителни продукти, и на партньорите, които съдействаха за реализирането на кампанията, изказвам голяма благодарност. Благотворителността им помага както на хора в нужда, така и на цялото общество да осъзнае, че храната е прекалено ценен ресурс, за да бъде изхвърляна. Голямото количество продукти, събрани по време на социалната ни инициатива “Не изхвърляй, помогни!”, показа колко много хора в България са съпричастни към каузата. Това ни мотивира да продължим и разширим инициативата в бъдеще. Заразителен и силно затрогващ е и ентусиазмът, с който се включиха всички наши партньори в кампанията – фондация „Светът на Мария“, Еконт и БГ Радио“, сподели Диана Стойкова, маркетинг мениджър, BOSCH.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author