19 април, 2024

Zoom пусна криптирани видео обаждания и за безплатни акаунти. Компанията за видео обаждания, която свързва милиони по време на пандемията, най-после предостави възможност за допълнителна защита на разговорите на обикновените ползватели по цял свят.

От компанията обявиха, че са започнали с разработването на функционалността месеци след като са получили остри критики за това, че потребителите с безплатни акаунти не могат да провеждат криптирани и цялостни видео срещи.

Потребителите на платформата ще имат възможност да тестват новата версия Zoom 5.4.0. Очаква се обаче тя да затрудни леко потребителите, тъй като ще изисква допълнителни действия от тяхна страна. За да ползват новата възможност ще бъде задължително участниците в даден разговор да имат изтеглено Zoom приложение, иначе няма да бъдат допуснати до видео срещата. Също така всеки, който иска да изпробва новата функция на Zoom, задължително ще трябва да потвърди своя телефонен номер и данните си за плащане, с цел да се предотврати злоупотреба.

Тагове: , , , , , , , , , , ,
Author