20 април, 2024

COVID-19 промени много в метода на работа, комуникиране и въобще – в начина на живот. В последните месеци една от водещите теми бе именно това, как пандемията ще се отрази на ИТ сектора, като популярните мнения гласяха, че той ще остане стабилен въпреки кризата. В технологичния бранш, един от водещите аспекти при привличането на талант към дадена компания, а и задържането му, са бенефитите, които спрямо допитването на DevStyleR до някои от компаниите на българския пазар, остават стабилни и непроменени. А това е явно доказателство, че софтуерният бранш се справя добре и т.нар. “ново нормалноне се отразява на условията за работа.

“Честно казано, на този етап не сме предприемали каквито и да било промени по социалния пакет. Имаме допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, “new baby” бонус, достъп до онлайн технически обучения и т.н. Единствената по-сериозна промяна е свързана с това, че в момента работим дистанционно,” коментира Паолина Владова, Talent Acquisition Manager в Programista.

Тази действителност бе подкрепена и от Михаела Василева, Recruitment Business Partner в Ocado, която също ни сподели, че въпреки тежката ситуация с пандемията, то трябва да се отбележи, че допълнителните придобивки остават същите, както и преди COVID-19.

“Факт е, че хората изискват повече техника за домовете си, като монитори, например. Но това не влиза по никакъв начин в бенефитите, които предлагаме, разбира се, и е нещо абсолютно нормално. Социалните ни придобивки остават същите,” коментира Михаела Василева.

Кристина Илиева, Marketing & Communications Specialist в The Taxback Group също определи бенефитите като непроменени от тези, които са били и преди пандемията. Интересно наблюдение също така сподели, относно работоспособността на служителите.

Прави ми впечатление, че програмистите работят повече от домовете си и някак са по-съсредоточени в работата. Вероятно това е, поради липсата на страничните разсейвания, които една офис среда може да предложи,” коментира Кристина Илиева.

Ето, че явно въпреки ситуацията, можем спокойно да отбележим, че компаниите остават стабилни и не претърпяват сериозни промени по отношение на допълнителните придобивки, които биват предлагани на служителите.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author