26 април, 2024

Коронавирусът пренаписа правилата на играта в бизнеса. Условията се промениха, конкуренцията се засили, докато ресурсите намаляват поради внезапния спад в производството. Пандемията показа, че в тази нова ситуация дигитализацията вече не е цел, но за мнозина тя може да бъде единственото средство за оцеляване. Според IBM, компаниите трябва да преосмислят, а не просто да рестартират операциите. Именно по тези теми IBM ще предостави своята експертиза на онлайн конференцията IBM Think Digital Summit. Събитието е безплатно и ще се проведе на 27-ми октомври.

Според неотдавнашно глобално проучване на IBM пандемията от коронавирус не е забавила, а ускорила дигиталната трансформация на компаниите. Проучването сред над 3800 висши ръководни кадри в 20 индустрии и 22 държави също установи, че 6 от 10 компании са ускорили дигиталната трансформация поради пандемията COVID-19.

В проучването, озаглавено „COVID-19 и бъдещето на бизнеса“, IBM идентифицира 3 ключови области, в които успешните бизнес лидери действат проактивно: организационна гъвкавост, изкуствен интелект (ИИ), автоматизация и използване на други експоненциално развиващи се технологии. Освен това е необходим нов тип лидерство, ангажираност и иновативни подходи към служителите.

“Това са не просто тенденциозни модни думи, но са двигатели за конкурентоспособност. Това е в основата и на дигиталната конференция IBM Think Digital Summit”, подчерта Георги Ганев, Търговски директор на IBM България. „За водещите компании дигиталната трансформация е по-лесно управляем процес, а пандемията налага всички бързо да компенсират пропуските в тази област. Междувременно трябва да обърнем внимание на друг много важен проблем: заключението от нашето проучване показва, че задържането на служителите и управлението на „прегарянето“ също са ключови за конкурентоспособността. Успешни лидери в дигитализацията ще бъдат тези, които са съпричастни, насърчават личната отчетност и подкрепят работата в екип, която използва дизайнерско мислене, гъвкави методи, инструменти и техники в ежедневната работа, реализация на проекти и програми. Целта на конференцията е да се покажат добри примери от практиката, които лесно могат да бъдат реализирани и въведени.”

На събитието IBM ще представи и редица компании от региона на Югоизточна Европа, които са се обърнали към IBM и са постигнали значими резултати в цифровизацията.

Безплатната конференция за професионалисти ще включва, наред с други теми и как ИТ специалистите в дадена компания могат да увеличат гъвкавостта в организацията, как да конфигурират нова инфраструктура, като същевременно се грижат за киберсигурността и как да изграждат интелигентни компании с гъвкави методи.

Сред лекторите на събитието са:

  • Александра Мойсилович,  учен и IBM Fellow, Head, Foundations of Trustworthy AI, която ще ви помогне да разберете как да използвате ИИ безопасно в почти всяка област на вашия бизнес.
  • Анна Новосиелска,  Infrastructure Services Leader IBM CEE, ще представи чрез практически примери как успешно да се премести целия бизнес на компанията безопасно в облака.
  • Лий Харис,  Sales Leader Europe, предупреждава, че киберпрестъпността става все по-често срещана, тъй като правим все повече неща онлайн. Всяка малка част от технологията, която хората използват, ще бъде подложена на постоянна атака в бъдеще. В презентацията си той показва как можем да започнем борбата срещу тоталната кибервойна, както направи Нео в „Матрицата“.
  • Ами ако вече сме претърпели кибератака? Ако не сме били правилно подготвени? Ако хакерите открият уязвимост и причинят огромни щети? Компаниите може също да искат да знаят как да предотвратят служител да злоупотребява с критична за бизнеса информация. Специалистът по бизнес процеси Дънкан Блейн ще говори за възстановяване и подходяща реакция, подготовката на ИТ инфраструктурата и друг опит с възстановяването от и превенцията на кибератаки.

Сред гостите на конференцията ще бъдат и Александра Мойсилович, акредитиран изследовател на изкуствен интелект в IBM с множество престижни отличия, както и няколко регионални лидери на IBM, етични хакери и експерти по киберсигурност.

Регистрирайте се за IBM Think Digital Summit тук.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,