7 юни, 2023

Първото по рода си международно състезание по програмиране, насочено към професионалисти и ентусиасти, ще се проведе на 24 октомври, като тази година инициативата ще се проведе изцяло онлайн. Proggy-Buggy е блиц състезание, което по забавен и динамичен начин ще предизвика участниците да решат 13 задачи в сферата на програмирането в рамките на 42 минути.

Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C #, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Състезанието ще се проведе на английски език, а участниците могат да се регистрират като индивидуални състезатели или като отбор. Няма ограничения, свързани с възраст, пол и националност. Тази година състезанието ще включва две групи участници – аматьори и професионалисти, които ще се борят за няколко категории награди.

Организатор на инициативата е глобалната компания за разработка на софтуерни решения DataArt, която има офиси и развойни центрове в 20 локации по света. Участието в състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация ТУК.

Началото на състезанието ще бъде дадено в 16:00 ч. българско време на 24 октомври 2020 г., събота. Преди събитието всеки регистриран участник ще получи линк за достъп.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author