22 април, 2024

Приключи първото в България състезание по иновации в недвижимите имоти – Pitch for a pilot #1: Tenant Engagement App. Целта на надпреварата бе участниците да представят своите проекти за колаборация между имотния бранш и ИТ индустрията. На финала се класираха четири компании, а Георги Павлов, основател на PropTech.bg и организатор на състезанието определи, че всички са печеливши, поради шанса да подпишат договор с големи клиенти.

“ИТ общността е много напреднала в областта на property технологиите и сега е ред на недвижимите имоти, които трябва да побързат и напреднат. ИТ компаниите видимо са ориентирани към експанзия навън и ако няма кооперация с български фирми, то те ще намерят начини в чужбина,” сподели Георги Павлов.

Той определи, че успехът на надпреварата е на лице и всички финалисти са печеливши. “На финала очаквахме представители на Park Lane и Lion’s Head, но се оказа, че има още три офис комплекса. Според мен, всеки от тях ще си хареса някой от участниците и ще последват договори,” коментира Георги Павлов пред DevStyleR.

Участниците на финала бяха CenterMine, Biodit, Bilid Property Management Software и OfficeRnD, а домакин на събитието бе Полиграфия офис център. “Няма конкретен победител, защото резултатът от това състезание тепърва предстои. Ще видим след две години, например, кой е реализирал своята идея. От друга страна, смятам, че дори до края на годината някоя от четирите компании ще има договор. След събитието имаше разговори между финалистите и представителите на офис сгради. Мога да кажа, че това не е събитие, което свършва, защото нещата предстоят. Най-честият проблем при подобни мероприятия е, че няма присъстващи клиенти, докато ето, че при нас имаше цели пет,” завърши Георги Димитров и сподели, че е отворен към идеи за следващия конкурс – Pitch for a pilot #2.

Тагове: , , , , , , , , ,
Author