25 април, 2024

Компанията DataArt обяви пускането на видеоплатформата Octopus, даваща възможност за споделяне на видеосъдържание и стрийминг на живо. Разработването е резултат на повишеното търсене към подобен тип решения в следствие на COVID-19 и свързаните с него ограничения, както и нуждата от дистанционна комуникация и работа от разстояние.

Octopus предоставя основния код за видеоплатформа, която да предлага, както поточно съдържание при поискване, така и съдържание на живо. Платформата може  да бъде внедрена като самостоятелно решение или интегрирана в съществуващ уебсайт или приложение. Octopus е white-label решение с модулна, предварително
изградена архитектура, включваща базов код, който позволява всички ключови функции, налични в популярните OTT / VOD платформи.

Решението обхваща богат набор от функции за споделяне на видео, а клиентите могат да спестят време и пари, закупувайки само услуги за интеграция и персонализиране. Това позволява на компаниите бързо да се сдобият със своя видеоплатформа, съобразена с техните собствени уникални нужди, без да правят излишни разходи. Освен това Octopus може лесно да бъде внедрен в най-популярните среди за хостинг в облака, като AWS, Google Cloud и MS Azure.

„Много компании експериментират с алтернативни решения за стрийминг, които могат да бъдат скъпи и тромави, а в същото време да не предлагат достатъчно опции за персонализиране. Потреблението на такъв тип услуги скача рязко, като потребителите използват стрийминг, както за бизнес, така и за развлечение. Според нас търсенето на решения за видеосподеляне и поточно предаване на живо ще продължи, ето защо – планираме да продължим да развиваме Octopus“, сподели Макс Калмиков, вицепрезидент на дивизията „Медии и развлечения“ в DataArt.

Достъп до демо версия на платформата може да бъде заявен на страницата на Octopus, където е налице повече информация относно функционалностите, предимствата и начините за работа с нея.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author