29 май, 2024

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) отличи най-добрите компании и проекти в сферата на високотехнологичния бизнес у нас. Това стана на официална церемония в Бургас.

Наградата за „Работодател на годината“ спечели технологичната компания SoftServe Bulgaria, която предоставя модерни технологии и решения на клиентите си вече 27 години. Призът беше връчен от кмета на Бургас г-н Димитър Николов, който от своя страна получи специалната награда за партньор в развитието на екосистемата на високотехнологичния бизнес.

„Това е един от най-престижните форуми и е достатъчно говорещ фактът, че за втори път негов домакин е Бургас. Партньорството ни с AIBEST прерасна през годините в едно истинско приятелство, което доведе до отварянето на Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации в града преди 2 години, създаване на ИТ академии, а до края на този месец очакваме още една голяма компания да отвори своя офис в Бургас.“, коментира г-н Димитър Николов.

„Нашият сектор през последните години расте на годишна база с около 20% и очакваме този ръст да се запази. Една от целите на AIBEST е да направим така, че все повече компании да отворят офиси и извън София, защото вярваме, че това е бъдещето на индустрията в България и ще даде възможност на младите хора да се развиват в родните си места.“, каза г-н Илия Кръстев, председател на управителния съвет на AIBEST.

Experian България бе обявена за победител в категориите „Проект на годината“ и „Най-добра ИТ компания за 2020“. Компания е глобален лидер в предоставянето на информация и аналитични решения за бизнес клиенти и потребители. У нас служителите на Experian са над 1000 специалисти и софийският офис е стратегически център от където се извършват операции от анализи на данни, през разработване на продукти, до внедряването им при клиентите. Компанията впечатли журито с разработената cloud-based Software as a Service платформа за кредитни решения, която ускорява достъпа на клиентите до най-новите предлагани иновации, като осигурява изключителна адаптивност спрямо нуждите им.

С наградата „Иновация на годината“ беше отличена технологичната компания BULPROS, за разработения от тях продукт Power Teams 365. Дигиталното решение позволява членовете на екипа и клиентите взаимодействат и получават достъп в реално време до информация и процеси. Така се рационализират ключови процеси в цялата организация и се подобрява използването и разпределянето на ресурсите.

За Най-добра компания за аутсорсинг на бизнес процеси за 2020“ беше обявена Sutherland България. Компанията има 4 офиса в България в София, Пловдив, Бургас и Варна и над 2500 служители. През последната година компанията постига голям растеж, като продължава да обслужва над 20 глобални брандове и добавя нови услуги в портфолиото си.

Наградата за корпоративна социална отговорност беше присъдена Telus International, която преработи цялостната си стратегията в рамките на по-малко от месец с цел да помогне на местните общности, засегнати от ситуацията с COVID-19.

Наградата заНай-добра стратегия за устойчивост на бизнеса по време на кризабеше връчена на ADataPro. Кампанията поставя акцент в стратегията си в три направления: автоматизацията на процеси и повишаване на ефективността; осигуряване на непрекъсваемост на услугите към своите клиенти; поддържане на устойчива мотивация и ангажираност на служителите.

За технологична бизнес сграда на годината членовете на AIBEST отличиха Сграда 3, на Garitage Park.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,