19 април, 2024

Остават броени часове до страхотното онлайн двудневно образователно събитие “Робо Дни 2020”, което ще разгледа ролята на образователната роботика и ще покаже нейните перспективи за ученици, родители, учители и компании! “Робо Дни 2020” се провежда в рамките на 19-ти и 20-ти септември и ще представи образователната роботика под нова светлина, с помощта на преподаватели, младежи, иновативни компании, предприемачи и представители на държавни институции. Можете да се регистрирате безплатно за участие на сайта https://robodays2020.para.expert/ и да наблюдавате всичко интересно на живо!

Събитието се провежда в София Тех Парк и ще бъде излъчвано на живо чрез сайта на ПАРА, Facebook и YouTube. Целите на “Робо Дни 2020” са:

  • Представяне обединението на клубовете по образователна роботика чрез отделни панели и кратки видеа
  • Популяризиране образователната роботика сред младежи, родители и учители
  • Разглеждане ролята на STEM в модерното образование
  • Представяне и разказ за български роботи създадени от младежи
  • Дискусия за ролята на бизнеса и възможностите на дуалното образование

Кристиян Михайлов от ПАРА споделя, че на „Робо Дни 2020“ зрителите ще имат възможност да разберат повече за СТЕМ и как роботиката да е двигател в училищното образование, каква е ролята на дуалното образование, както и по какъв начин образователната роботика подпомага развитието на младежите в училище.

Предвид ролята на коронавирус в обществения и икономически живот, събитието е лимитирано до онлайн излъчване. Въпреки това организаторите от ПАРА подготвят изложение, във фоайето на сграда „Инкубатор“ в София Тех Парк, което ще бъде съобразено с всички противоепидемични мерки.
.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author