19 май, 2024

GitHub издаде GitHub CLI 1.0 command-line инструмент, който позволява на разработчиците да създават и проверяват pull request и issue заявки, директно от терминала. Инструментът бе пуснат през февруари в бета версия за Team и Enterprise Cloud клиентите, но не и за хранилищата GitHub Enterprise Server. Но ето, че след като вече има официален релийз, то CLI може да се използва в хранилищата, хоствани на GitHub Enterprise Server 2.2 и последващите версии.

От GitHub казват, че потребителите вече могат да стартират своя работен процес на GitHub директно от терминала, както и да задават персонализиран псевдоним за всяка команда и да се свързват с GitHub Enterprise Server и GitHub.

GitHub CLI е създаден и поддържан от екип, работещ от името на GitHub. Когато има нещо нередно, потребителите могат да се свързват с GitHub support или да отбележат проблема в issue tracker-а, така че служител на GitHub да се отзове,” обясняват от екипа.

GitHub CLI е налично за Windows, macOS и Linux, а командите му също така могат да се използват за клониране на хранилища или пък за определяне на състоянието на бъговете, които имат нужда от оправяне, както и да направят pull request към GitHub. Докато това се случва пък, друг потребител може да преглежда въпросните pull request-и, преди да бъдат обединени към основния код.

Екипът зад GitHub CLI планира и бъдещи версии на инструмента, които да съдържат допълнителна поддръжка при коригирането на различните issues и pull request-и, както и коментари.

Повече информация за GitHub CLI 1.0 можете да прочетете в официалния блог.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,
Author