19 април, 2024

Като част от стратегията за придобивания и допълване на продуктовото портфолио в областта на DevOps и DevSecOps, Progress придоби софтуерната компания Chef, която е сред глобалните лидери в предоставянето на пълна инфраструктурна автоматизация за изграждането, пускането, управлението и сигурността на приложенията в съвременните многооблачни среди, както и on-premises.

„Chef е лидер на пазара с най-добрите в класа си продукти, активна общност от разработчици, впечатляваща база от клиенти и висококвалифицирани и ангажирани служители“, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress. „Chef е създала успешен бизнес, продуктово портфолио и пазарна стратегия. Ние ще надградим и ускорим всичко това чрез добавяне на нашите ресурси и ще продължим успеха на Chef.“

Chef е основана през 2008 г. и с има над 70 милиона долара консистентни годишни приходи. Компанията е лидер в непрекъснатата автоматизация, иноватор в автоматизацията на приложения и пионер в движението в областта на DevSecOps. Мисията й е да помага на компаниите да се превръщат в бързи, ефикасни и иновативни софтуерни организации чрез използването на технологиите. Сред продуктите на Chef са: Chef Enterprise Automation Stack, Chef Infra, Chef InSpec, Chef Habitat, Chef Compliance и Chef Desktop.

Progress ще придобие Chef за 220 милиона долара, като компанията ще финансира транзакцията с наличните си финансови средства, както и със средства от съществуващия си кредитен механизъм.

Придобиването отговаря перфектно на нашата стратегия за ръст и на изискванията, които си бяхме поставили по-рано: силен и консистентен модел на приходи, технологии, които допълват нашия бизнес, лоялна база от клиенти и възможност да използваме нашия оперативен модел и инфраструктура, за да управляваме бизнеса по-ефективно“, обясни Гупта. „Щастливи сме да добавим Chef към нашето портфолио и сме уверени, че това придобиване ще донесе ползи и на двете организации, както и на нашите клиенти, партньори, инвеститори и цялата общност на Chef.

„Chef и Progress споделят обща визия за бъдещето на DevSecOps“, каза Бари Крист, главен изпълнителен директор на Chef. „Progress ще предостави мащаба, чрез който платформата ни ще продължи да се развива и да носи допълнителна стойност на клиентите ни. В същото време Chef запълва нуждата в портфолиото на Progress за DevSecOps, инфраструктура, приложения и автоматизация. За Chef придобиването е следващата глава от развитието на компанията. Progress ще ни помогне да увеличим потенциала си за ръст, ще подкрепи визията ни за Open Source и ще предостави повече възможности за нашите клиенти, партньори, служители и общността.“

Очаква се придобиването да приключи през октомври 2020 г. след одобрение от страна на регулаторите и удовлетворяване на други условия за приключването.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author