18 април, 2024

Facebook разясни за Web-Enable Simulation (WES), че e подход за изграждане на мащабни симулации на сложни социални мрежи. Както беше съобщено по-рано, WES използва AI техники за обучение на ботове за симулиране на поведението на хората в социалните медии, което Facebook казва, че се надява да използва за разкриване на грешки и уязвимости.

На живо и онлайн хората действат и си взаимодействат помежду си по начини, които могат да бъдат предизвикателство за моделирането на традиционните алгоритми, според Facebook. Например, поведението на хората се развива и адаптира с течение на времето и се отличава от една география към друга, което затруднява предвиждането на начините, по които човек или общност могат да реагират на промените.

WES привидно решава това, като автоматизира взаимодействията между хиляди или дори милиони ботоподобни потребители. Използвайки комбинация от онлайн и офлайн симулация за обучение на ботове с евристика и контролирано обучение, както и техники за укрепване на обучението, WES предоставя спектър от симулационни характеристики, които улавят инженерните проблеми като скорост, мащаб и реализъм.

Докато ботовете са внедрени в стотиците милиони реда код във Facebook, те са изолирани от реалните потребители, така че да могат да взаимодействат само със себе си (с изключение на ботовете „read-only“, които имат достъп до „защита на поверителността“ до основния Facebook). Facebook обаче твърди, че тази симулация в реална инфраструктура гарантира, че действията на ботовете остават верни на ефектите, на които хората, използващи платформата, ще бъдат свидетели.

Тагове: , , , , , , , , , , ,