SUSE, една от трите големи корпоративни компании за дистрибуция на Linux, пусна на 21 юли 2020 г., следващите версии на своята водеща операционна система, SUSE Linux Enterprise (SLE) 15 Service Pack 2 и най-новата си програма за управление на инфраструктурата – SUSE Manager 4.1.

SLE 15 SP2 е наличен в хардуерните архитектури x86-64, Arm, IBM POWER, IBM Z и LinuxONE. Това ново издание на Linux сървър е базирано на ядрото Linux 5.3. Тази нова версия на ядрото включва функции, като поддръжка при използванията в организатора на задачи и подобрения на енергийно ефективно потребителско пространство.

В това издание SUSE също работи с Microsoft за разработването на решение за събиране и графично показване както на сървърните, така и на SAP оперативните данни. Джон Госман, инженер в Microsoft, казва в изявление:

„SUSE и Microsoft имат дългогодишен ангажимент да гарантират гладко и надеждно внедряване на SAP системи. Microsoft Azure се стандартизира в Pacemaker Monitoring Exporter на SUSE и се радва, че тази възможност се поддържа в SUSE Linux Enterprise Server за SAP приложения 15 SP2.“

Решенията на SUSE, включително SUSE Linux Enterprise, са предназначени за ИТ трансформация„, добави Томас Ди Джакомо, президент на SUSE за инженеринг и иновации. „Клиентите залагат бизнеса си на тяхната ИТ инфраструктура и ние залагаме нашия бизнес на техния успех. С SUSE и използвайки истински софтуер с отворен код, те могат да опростят съществуващата си среда и да облекчат трансформацията, която ще им позволи да се възползват от съвременните изчислителни системи с ускоряване и иновации в бизнеса им.“

Тагове: , , , , , , , , , , ,