24 април, 2024

САЩ виси върху пропастта на икономическия срив, като около 25 милиона американци останаха без работа и продължителна несигурност за коронавирусната пандемия, а Белият дом обмисля намаляване на данъците. Но всеки черен облак има неприлична сребърна подплата – най-богатият човек в света Джеф Безос се справя чудесно!

Според оценката на Bloomberg, Джеф Безос отбеляза скока на нетното си богатство с 13 милиарда долара до 189,3 милиарда долара в понеделник. Това е най-голямото увеличение за един ден в историята на осемгодишния индекс на милиардерите на информационната агенция. Голяма част от това увеличение беше просто обрат на внезапния спад на акциите на технологичните компании миналата седмица (Microsoft се повиши с 4.3% в понеделник, докато Tesla се повиши с 9.5%).

Въпреки това, акциите на Amazon са нараснали около 73 процента годишно досега – подхранвани от засиленото пазаруване онлайн и търсенето на облачни услуги, т.е. пандемията – и личните финанси на Безос са нараснали 74,4 милиарда долара от началото на 2020 г.

Тагове: , , , , , , , , , ,