19 април, 2024

Южнокорейското правителство планира да инвестира над 48,2 милиарда долара в блокчейн и други технологии на индустрията 4.0 до 2025 г. Целта е да насърчи дигитализацията на всички индустрии в следваща пост-пандемична ера.

Според ZDNet Корея президентът Мун Дже-Ин похвали „няколко предимства“, които новата индустриална революция може да донесе на страната.

Четвъртата индустриална революция и цифровата цивилизация са бъдещето на човечеството, което вече е започнало. Националната стратегия за развитие за напредък в тенденцията е корейската версия на новата сделка. Възможно е да се премине от по-старата икономика към водещата икономика„, заяви президентът.

Планът на Мун цели да създаде над 567 000 работни места в различни сектори, като големи данни, мрежи и изкуствен интелект. Очаква се блокчейн технологията да бъде внедрена в логистичния сектор.

Президентът Мун добави, че обществото вече навлезе в цифровизацията лице в лице, а обществото, в което данните са конкурентни, AI и мрежата се превърнаха в храна на бъдещето.

Андонг, град в провинция Кьонбук, Южна Корея, обяви на 7 юли, че им е дадено разрешение за експлоатация на зона за свободна търговия. Те допълнително обявиха, че ще управляват своите операции чрез базирана на блокчейн платформа.

Националното министерство на науката и Национална агенция за насърчаване на ИТ индустрията също започнаха работа по няколко проекта на блокчейн.

Тагове: , , , , , , , , , , ,