19 април, 2024

От Qualcomm обявиха обновения модел на своя водещ процесор Snapdragon 865, като новият 865 Plus е създаден, така че да повиши представянето с 10% от своя предходник. По-високата мощност на Snapdragon 865 Plus е насочена към гейминг и AI приложения.

Ето и кои са основните специфики, в които Plus модела е подобрен:
Процесорът Kryo 585 е с “буустната” работна честота дао 3.1GHh, което е с 10% повече от тази на стандартния Snapdragon 865.
Графичната карта пък, Adreno 650, също предлага 10% повече в насока на графичното рендване.
На трето, но не последно място – интернет връзката е изключително важна, както за гейминг, така и за AI приложения. Следователно в новия Snapdragon има нов добавен пакет за свързване, FastConnect 6900, който поддържа Wi-Fi скорост до 3.6Gbps.

Този ъпдейт е много познат за всички, тъй като и през миналата 2019 г., от Qualcomm направиха същото – най-напред изкараха Snapdragon 855, а в средата на годината го освежиха с 855 Plus модел. Все пак Snapdragon на този етап пропуска един очакван ъпгрейд, за който явно ще трябва да се почака още известно време. Това е интегрирането на Snapdragon X55 модема в основния чипсет на телефона – нещо, което ще е по-компактно и няма да има нужда от отделен компонент за него, а също така ще подобри живота на батерията. Това подобрение най-вероятно ще се случи през следващата година.

От Qualcomm споделят, че устройствата със Snapdragon 865 Plus официално ще бъдат обявени през есента, по време на Q3, което означава че новият процесор в момента не може да се намери. Една от сигурните марки, която ще използва новия 865 Plus е Lenovo, с нейния изцяло геймърски телефон Legion. А това само означава, че мобилният гейминг тепърва ще има какво да ни показва.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , ,
Author