24 април, 2024

Deutsche Telekom разкрива планове за радикално опростяване на сложния интернет на нещата. С уникална платформа обединява всички участници, включително разработчици, оператори, партньори и доставчици. Този “хъб” ще бъде новото място за срещи в IoT индустрията. Най-важната цел е да се направи достъпът и работата на все по-хетерогенна IoT екосистема възможно най-опростен и управляем. Прозрачност вместо сложност, със стандарти и отворени интерфейси.

Новата индустриална среда обединява пълната гама от най-важните елементи, които са от съществено значение за IoT решения – свързаност, устройства, облачни услуги и решения за анализ на данни. Компанията не разчита само на собствените си IoT предложения. Пазарът с разнообразното си портфолио предлага на клиентите възможно най-голяма гъвкавост. Това значително опростява настройката и работата на отделни IoT решения. Освен това драстично намалява времето за разработка от индивидуалните решения на клиентите до готовността на пазара.

Обединяването на всички IoT решения в една рамка осигурява уникална до момента бизнес среда. С това Deutsche Telekom създава първата в света IoT платформа с отворен код и разширява ролята си от IoT играч до IoT оркестратор“, споделят от  компанията.

Стартирането е планирано за втората половина на 2020 г. Deutsche Telekom има за цел да ускори навлизането си на пазара. “Като независима компания ние сме по-пъргави и можем по-добре да се справим с бързо развиващия се IoT пазар“, казва Рами Авидан, старши вицепрезидент на T-Systems International (DT IoT). Новосъздаденият DT IoT ще носи отговорност за целия IoT бизнес на телекомуникационната компания.

Тагове: , , , , , , , ,