24 април, 2024

Бош обяви над 46% ръст в общия обем на консолидираните продажби за финансовата 2019 година в България спрямо предходната година, като те са в размер на 297 млн. лв. (152 млн. евро).

„През 2019 постигнахме силен ръст поради увеличеното търсене на нашите продукти и услуги и бързия развой на активностите ни за разработка на софтуер. България продължава да бъде важен пазар за Бош, което се потвърждава от скоростното разрастване на новосъздадения ни Инженеринг Център в София, който се оформя като глобален хъб за автономно шофиране и изкуствен интелект“, заяви Михай Болдижар – генерален директор на Роберт Бош ЕООД и представител на Група Бош в България.

Към 31 декември 2019 г. броят на служителите на Бош в България е 430 души – почти 100% ръст в сравнение с миналата година, благодарение на откриването на новия Инженеринг Център в София.

Бош България дава предпазлива прогноза за настоящата бизнес година поради световната пандемия от коронавирус.

„Въпреки че предвид настоящата ситуация очакваме предизвикателна година и в България, продължаваме да насочваме всичките си усилия към местния пазар и развитието на дългосрочния му потенциал“, допълва Болдижар.

Българският офис на Bosch.IO привлича най-добрите таланти в сферата на IoT решенията, като екипът вече достига над 200 души. През първата половина на 2020 Bosch.IO разшири своя офис в София с над 800 кв. м., предоставяйки вдъхновяваща работна среда и продължава да инвестира в развитието на служителите.

„В разрастващата се глобална дигитализация на бизнеса и създаването на нови вериги на стойността виждаме силно търсене на нашите високо мащабни и гъвкави IoT решения“, твърди Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch.IO ЕООД.

Историята на Bosch.IO започва през 2015 г., когато  Група Бош придобива ProSyst Software GmbH, включително неговото българско дъщерно дружество Просист Лабс ЕООД, водещ международен доставчик на гейтуей и междинен софтуер за IoT. През 2016 г. Последва сливане на ProSyst Software GmbH и Просист Лабс ЕООД в Бош Софтуер Иновейшънс. Днес Бош Софтуер Иновейшънс вече е с ново име – Bosch.IO, впечатляващ екип и нови проекти.

Бош откри свой Инженеринг Център в София през 2019 г. Инвестицията, надхвърляща 3,5 милиона евро, е част от динамичното развитие на софтуерния бизнес на Бош в България. Центърът разполага с най-новите технологии и предоставя на служителите си вдъхновяващи условия за работа. В момента над 250 талантливи професионалисти разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за асистиране на водача, автоматизирано шофиране и електромобилност за водещи световни производители на автомобили. Центърът работи в тясно сътрудничество с инженерните центрове на компанията в Германия, САЩ, Унгария и Румъния.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,