17 април, 2024

GitLab обявиха своята версия 13.0 с AWS ECS поддръжка за Auto DevOps pipelines, Gitaly високо достъпна поддръжка на клъстери, управление на уязвимостта и подобрения при гледане на Epics. Също така се добавят функции при сканиране на сигурността, поддръжка за съхранение на състоянието на Terraform и намален отпечатък на паметта.

Компонентът Gitaly в GitLab осигурява високоскоростен RPC достъп до хранилища на Git и до други компоненти на Gitlab. Преди 13.0, високо достъпното (HA) съхранение беше активирано от NFS (мрежова файлова система). Първоначално Gitaly е създаден като решение, за да заобиколи многобройните проблеми на NFS. Версията 13.0 добавя HA към клъстерите на Gitaly, като премахва необходимостта от използване на NFS.

Функцията Auto DevOps на GitLab дава възможност на потребителите да настроят пълен работен процес с настройки, сканиране на уязвимостта, тестване, внедряване и мониторинг с помощта на предварително зададени шаблони. Това издание добавя поддръжка за автоматично внедряване в AWS ECS клъстери в Auto DevOps. Предишните версии, интегрирани с клъстери Kubernetes, със специфична поддръжка за Google Kubernetes Engine.

Тагове: , , , , , , , , , ,