16 юли, 2024

От днес, 26 май 2020 г., започва регистрацията за участие в конкурса за учители „Дигитални новатори в образованието“.

Целта на конкурса е да отличи и насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от 1-ви до 12-ти клас; да открои учителите – дигитални новатори и всички участници в процеса; да популяризира дистанционното обучение и насърчи неговото използване като неизменна част от образованието.

В конкурса могат да участват всички учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН. Всеки учител може да бъде номиниран или да се самономинира, в една или повече категории.

Регистрацията в конкурса става чрез подаване на Формуляр за кандидатстване

Краен срок за регистрация: 30.06.2020 г.

В подкрепа към кандидатурите:

Ще се приемат линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители, подадени във Facebook, LinkedIn, учебни платформи или получени по имейл; резултати от тестове, линкове към материали и видеоматериали.

Конкурсът ще определи носителите на 4 отличия в следните категории:

 1. Иновативен подход за преподаване
 • Интерактивност при преподаването, включване на ученици и техни решения в помощ на преподаването;
 • Използване на специални средства – видео клипове, др. решения в помощ на дистанционното обучение;
 • Игри, викторини и други форми със състезателен елемент.
 1. Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители
 • Баланс между преподаване, домашни, проекти и почивки;
 • Метод за оценяване и отличаване /най-добър проект, решение на задача/;
 • Обратна връзка от родители и ученици и коригиращи действия;
 • Степен за усвояване на материала /сравнение на резултати от тестове с предишни години/;
 • Консултации и индивидуална работа с ученици.
 1. Технологични иновации
 • Приложение на ИКТ в цялостния обучителен процес – тестове, домашни, визуализация и примери;
 • Допълнителни технологични иновации;
 • Принос за приобщаване към дигиталните технологии на семействата на учениците.
 1. Мултиплициране на иновативните учебни решения
 • Многократно използване от други учители и/или училища;
 • Подготовка на учебни материали, покриващи и допълващи учебната програма;
 • Методически материали, подготвени за споделяне с други учители.

Журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, ще определи победителите от 1-во до 3-то място в четирите категории. Те ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1000 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, както и продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучер за курс „Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни материални награди – настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor – P2219H – 4.6cm (21.5″), принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД; 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy от ERP Academy, ваучери за курс  “Въведение в Agile и начини за приложение на Agile принципите в сферата на образование” от Би Толкс Аджайл ООД.

Планира се наградите да бъдат връчени на официална церемония в ТехноМеджикЛенд. Датата ще бъде уточнена допълнително.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,