26 април, 2024

В опит да бъдат създадени по-малки и по-мощни компютри и смартфони, изследователите от Университета в Ню Йорк изобретяват нова техника за съхранение на цифрови данни, която са нарекли “retrack memory”. Това е техника, която преконфигурира магнитните полета, като измести флаш паметта и твърдите дискове. Подобрението в съхранението на информация ще бъде по-бързата работа, с ограничено използване на енергия.

Устройствата за съхранение са достъпни и имат по-голям капацитет, но са твърде шумни, докато този метод е много по-безшумен. Изследователите се заемат с изцяло нов метод на цифровата памет. Компютърът ще може по-бързо да придвижи данни в синхрон с електрически импулси, благодарение на малката квазичастица, наречена skyrimon.

Според Андрю Кент, професор по физика в университета, въпреки че са необходими допълнителни подобрения, за да достигне до потребителите, това ще се превърне в бъдещето за съхранение на данни. За изследователите най-важното е да подобрят капацитета и бързината. В тяхната изледоватлеса дейност са фокусирани феромагнетиците, които са магнитни електрически полета и помагат за образуването на skyrimon.

Тагове: , , , ,