27 април, 2024

Платформата за видео разговори Zoom иска да увеличи сигурността, което ще стане с помощта на приложението за криптография Keybase, които предлагат и облачна система за съхранение с много добра сигурност за базата данни на потребителите. Съоснователят на Keybase, Макс Крон ще оглави екипа за сигурност на Zoom.

Нашата видео комуникационна платформа може да достигне до стотици хиляди потребители. Целта ни е да осигурим възможно най-голяма поверителност като същевременно балансираме нуждите на нашите потребители и предотвратяването на проблемите, свързани с платформата”, споделят от екипа на Zoom.

Keybase е създадена през 2014г. като позволява на потребителите да криптират съобщенията в социалните мрежи и споделените файлове, за да гарантират, че остават поверителни. Ключовете за криптиране с версията Zoom 5.0 на всяка видеоконференция се генерират от техните сървъри.

Употребата Zoom значително се увеличи, през последните месеци, което доведе до някои бъгове в сигурността, именно този факт промени стратегията на компанията към нейното подобряване. Разработването на новите услуги, които не са свързани със сигурността и поверителността, за момента са замразени.

Тагове: , , ,