19 май, 2024

Партньорството е на ниво старши специалисти и управление на HR процесите и допълва сътрудничеството на Кампуса с Телерик Академия с фокус младши талант и надграждаща квалификация.

Campus X обяви сътрудничеството си с консултантската HR компания за изграждане и предоставяне на ИТ екипи – BICA Services. Партньорството се фокусира върху управлението на вътрешни HR процеси и намирането на старши специалисти за технологичните компании.

ИТ секторът е силно диверсифициран, позволява дистанционен модел на работа и е в основата на растящия брой дигитализиращи се бизнеси. В глобален мащаб анализаторите прогнозират, че ИТ и в частност софтуерната индустрия ще е сред най-бързо възстановилите се от негативния ефект на пандемията COVID-19. Същевременно в България ИКТ секторът е най-слабо икономически засегнат, според последни данни на Националния статистически институт. Редица технологични компании продължават да търсят добре подготвени специалисти и разрастват екипите си.

Хората са основният двигател за успех на ИТ компаниите. Това важи с още по-голяма сила в турбулентните ситуации, когато екипът и акумулираният в него опит определят бъдещето на бизнеса. Съвместно с BICA Services и с Телерик Академия покриваме целия спектър от нужди за специалисти. Така изпълняваме обещанието си да подпомагаме и ускоряваме развитието на компаниите в Кампуса“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Campus X.

Партньорството с BICA Services цели да помогне на обитателите на Кампуса да достигат до правилния за тях старши талант и да управляват по-ефективно HR процесите си. BICA има над 10 години опит в областта на HR консултирането и мрежа от над 120 международни клиенти. Портфолиото ѝ включва широк спектър от услуги, сред които: подбор на персонал, изграждане на продуктово-насочени екипи, осигуряване на временна заетост и контрактори, управление на процеси, свързани с администрирането и месечните възнаграждения на служителите, изследване на нивата на заплащане и придобивки, релокация и осигуряване на приемственост в екипите.

Вярваме, че успехът на отделни продуктови компании е пряко следствие от тясното взаимодействие на цялата ИТ екосистема в България на база доверие и взаимна подкрепа. От години насам мисията на компанията ни е да допринасяме за развитието на тази екосистема по отношение на талантите, от които бизнесът има нужда. Именно затова сме щастливи от факта, че се присъединяваме към Campus X и гледаме на това партньорство като поредната крачка за разрастването на ИТ сектора в страната ни“, споделя Кирил Кайков, партньор в BICA Services.

За намирането на младши технологичен талант и надграждането на уменията на служителите си компаниите могат да разчитат на Телерик Академия. На годишна база Академията обучава 10-15% от необходимите на софтуерната индустрия специалисти с програмите си за ИТ кариерен старт Telerik Academy Alpha. Заедно с това подпомага кариерното развитие на служителите с опит посредством надграждащи програми в сферата на технологиите и в области като дигитален маркетинг, UX/UI дизайн и други.

Тагове: , , , , ,