19 април, 2024

Николай Късовски е главен технически директор в софтуерната компания MobiSystems и основно звено в създаването на офис пакета OfficeSuite, използващ се в цял свят. Като специалист със сериозен опит в сферата на софтуерната разработка, ние се допитахме до неговото мнение по важния въпрос от настоящето на ИТ сектора – как се справят компаниите в условията на COVID-19?

ИТ специалистите наистина могат да вършат своята работа от всяка една точка на света, стига интернетът да е достатъчно добър. Поради тази причина сред популярното мнение е тезата, че именно ИТ секторът няма от какво да се оплаква в ситуацията с COVID-19. Но работата от вкъщи не означава единствено да си вземеш служебния лаптоп вкъщи. Има по-сериозно проблеми от гледна точка на сигурността и именно това е проблем, който според г-н Късовски, повечето компании са успели да преодолеят много бързо.

Извънредното положение по-скоро беше тест за софтуерните компании, колко бързо могат да изнесат работата от офиса вкъщи. Мисля, че за повечето това не беше особен проблем”.

Тагове: , , , , ,
Author