19 април, 2024

Microsoft предлага до 100 000 долара, ако успеят да нарушат сигурността на персонализираната Linux операционна система на компанията. Софтуерният гигант изгради компактна и персонализирана версия на Linux през миналата година за своята Azure Sphere OS, която е проектирана да работи на специализирани чипове за собствената им платформа за IoT. Операционната система е създадена по предназначение за тази платформа, като гарантира, че основните услуги и приложения се изпълняват изолирано за целите на сигурността.

Microsoft вече иска хакери да тестват сигурността на Azure Sphere, като плащат до 100 000 долара, ако подсистемата за сигурност Pluton или sandbox на Secure World бъде нарушена. Програмата за бъгове е част от тримесечно изследователско предизвикателство, което продължава от 1 юни до 31 август.

Ще раздадем награди до 100 000 щатски долара за конкретни сценарии в предизвикателството за проучване на сигурността на Azure Sphere през програмния период“, обяснява Силви Лиу, мениджър на програма за сигурност в Центъра за реакция на сигурността на Microsoft.

Предизвикателството е фокусирано върху самата операционна система Azure Sphere, а не върху основната облачна част, която вече отговаря на условията. Microsoft специално търси група изследователи по сигурността, които да се опитат да разбият защитата на техния Linux OS. Физическите атаки са извън обхвата, но може да се кандидатства за предизвикателството тук.

Тагове: , , , ,