19 април, 2024

Microsoft и Apple обявиха първите си тазгодишни виртуални конференции, които като прецедент ще бъдат безплатни. Между 19 и 21 май ще се проведе Microsoft Build, чийто миналогодишен билет бе на стойност 2, 395$.  На 22 юни пък, ще стартира и друга дългоочаквана конференция – Worldwide Developers Conference (WWDC 20) на Apple. Компаниите обявиха, че поради сегашната ситуация, скоро няма да има как да се провеждат физически събития.

Сесиите на живо за Microsoft Build са планирани са 8-часов интервал, като същевременно ще включват и Q&A. Може да се включите в конференцията на сайта Build, като преди това направите своя регистрация.

Планът за WWDC 20 е също да се проведе безплатно, но все още има някои несигурности и детайли, които предстоят да бъдат обявени. Все още не е ясно, дали сесиите ще бъдат достъпни за всички, или някои ще бъдат ограничени само за заплатилите 99$ индивидуално и 299$ за членство в организацията (което означава, че те ще могат да изтеглят най-ранните бета версии на iOs и macOS). Все пак, за референция – миналогодишното издание бе с цена от 1, 599$ и освен това включваше лотариен принцип за избирането билетите. Сега всеки ще може да се включи. Технологичната компания ще излъчи конференцията от сайта и приложението Apple Developer на iOs, iPad и tvOs. Регистрациите са отворени от 5-ти май и приключват на 17-ти. План за конференцията и регистрация можете да направите тук.

Тагове: , , , , , , , ,
Author