16 април, 2024

Екипите на платформата Codementor (ментори, предлагащи код за отстраняване на програмни грешки) и Arc, предлагат над 500хил. предприемачи от целия свят, да се включат в новия проект “Код срещу COVID-19”. Целта е организации, които се нуждаят от помощ, да се свържат директно с предприемачите и менторите на свободна практика, които могат да помогнат. Над 200 доброволци са се включили и работят по различни проекти.

“Вярваме, че софтуерът може да помогне в борбата с глобалната пандемия и затова създадохме този проект, от проследяването на огнищата, намаляването на разпространението и поддържането на здравните екипи по цял свят. Използват се софтуери за изравняване на кривата т.е защитни практики срещу инфекцията. Приложението eMask, предлагащо инвентаризация на маски в Тайван и TraceTogether, което проследява контактните хора с COVID-19 в Сингапур са само част от многото примери”, споделя Вайтинг Луи, основател и директор на Arc и Codementor.

Сайтът за обучения по програмиране Coding Dojo мобилизира над 4500 студенти, за да се включат като доброволци в предлагането на софтуерните услуги. Фирмите, които се нуждаят от помощ могат да изпратят имейл на Coding Dojo или да попълнят формуляр на Google. След подаване на заявката ще им бъдат предложени доброволци, в зависимост от местоположението и технологичните умения по дадения проект.

Тагове: , , , , ,