19 април, 2024

Reddit въвежда нов инструмент за чат, който се връща към старите времена на интернет, когато те са нещо. Функцията, наречена „Start Chatting„, ще сортира на случаен принцип потребителите на популярни събредити в малки, частни групови чатове. Reddit твърди, че тази седмица тази функция се разгръща до около 16 000 събредита.

През изминалия месец, тъй като хората по света бяха у дома под различни ограничения, множество потребители използват чат и видео чат на феноменалнo нови нива. Независимо дали става въпрос за теми, свързани с COVID-19, местни новини или просто любимите им игри и хобита, хората по целия свят търсят други хора, с които да разговарят. Това е причината Reddit да създаде този нов инструмент. Още преди два месеца в r/redditdev, администраторите обявиха, че ще има промени по API на сайта.

Потребителите могат да посетят общност и да кликнат върху новодобавените бутони, който след това ще ги съпостави с други членове на тази общност в малък групов чат. „В нашето тестване вече видяхме някои интересни случаи на използване за Start Chatting, като например срещи с нови хора в общността, ориентирана към разговори, обсъждане на телевизионни предавания или намиране на хора, с които да играят с онлайн. Радваме се да видим как се появяват други случаи на употреба, тъй като все повече потребителите получават достъп до тази функция„, добавят администраторите в блога на Reddit. Идеята за все по-бърза комуникация чрез чат и видео чат се превръща в един от основните трендове през последните месеци.

Тагове: , , , ,