12 юли, 2024

БАИТ стартира конкурс за учители „Дигитални новатори в образованието“, стана ясно от отворено писмо на асоциацията до медиите. Целта на конкурса е да отличи и насърчи използването на добри практики в дистанционното обучение на учениците от 1-ви до 12-ти клас; да открои учителите – дигитални новатори и всички участници в процеса; да популяризира дистанционното обучение и насърчи неговото използване като неизменна част от образованието.

“Водени от желанието да отличим и наградим учителите, които успяха бързо и ефективно, в трудни времена, да покажат предимствата и мястото на дистанционното обучение, организираме конкурс  „Дигитални новатори в образованието“, се казва в писмото.

В конкурса могат да се включат учители, обучаващи ученици от 1-ви до 12-ти клас по всички учебни дисциплини, включени в учебните програми на МОН. Всеки учител може да бъде номиниран или да се самономинира, в една или повече категории.

Кампанията и церемонията по награждаването ще се проведат под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Конкурсът ще определи победителите в 4 категории:

  • Иновативен подход за преподаване
  • Най-добре посрещната учебна програма от ученици и родители
  • Технологични иновации
  • Мултиплициране на иновативните учебни решения

Регистрацията за конкурса ще стартира веднага след обявяване края на извънредното положение. От БАИТ споделят, че тепърва ще обявят условията за кандидатстване. В същото време обаче разкриват, че в подкрепа на кандидатурите ще се приемат линкове към мнения, референции, коментари от ученици и родители във Facebook, LinkedIn, учебни платформи, получени по имeйл, резултати от тестове, видео материали, линкове към материали и видеоматериали.

В отделните категории ще бъдат връчени парични награди, осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, CENTIO #Cybersecurity и ВиЕмУеър България ЕООД.

Материалните награди също си заслужават:

  • настолен компютър Dell Vostro Desktop 3668 i5-7400, 4GB, 1TB SATA, Intel graphics, DVDRW, Ubuntu, 3Y NBD с монитор Dell 22 Monitor – P2219H – 4.6cm (21.5″) и принтер HP LaserJet Pro M102a А4 от Контракс АД;
  • продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, за по-сигурна безопасна работа online, списък с препоръки за безопасна работа от вкъщи и онлайн обучение на тема „Основни познания и практически насоки в сферата на киберсигурността“, осигурени от CENTIO #Cybersecurity;
  • безплатни ваучери за посещение на курс по избор в ERP Academy, от ERP.bg;
  • 3D принтер Da Vinci и графичен таблет WACOM от Вали Компютърс ООД.
Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,