24 април, 2024

ZEIT се ребрандира на Vercel. Вероятно най-добре познавате ZEIT като създатели и поддръжници на популярния Next.js React Framework.

“Тази нова идентичност се привежда в съответствие с новия ни фокус – да осигурим върховния работен процес за разработване, визуализация и шипване на сайтове на Jamstack”, се казва в блога на компанията.

За тази цел ребрандираният Vercel също обяви, че е осигурил 21 милиона долара в серия А финансиране. Сред водещите инвеститори са Accel и CRV, наред с Naval Ravikant, Nat Friedman, Jordan Walke и други.

Zeit стартира през 2016 г. Основната цел на компанията беше проста – да даде възможност на самостоятелните разработчици да внедрят безпроблемно своите приложения.

“Оттогава инвестирахме цялата си енергия в изграждането на продукти, които опростяват опита на разработчиците. Нашата рамка с отворен код React Next.js е най-забележимата от тях”, казва екипът на Vercel в блога.

Всъщност в големи и малки организации Next.js се превърна във фрейуърка за изграждане на React приложения, поради лесния начин на обучение, гъвкавост и производителност. Днес той разполага с над 35 000 сайта в компании като Uber, Nike и Starbucks.

Обновеният фокус на ребрандираната компания е: “Develop. Preview. Ship”.

“Като наблюдавахме на нашата общност разбрахме, че инженерите на Front-End инженерите са по-продуктивни от всякога. Фреймуърци като Next.js премахват boilerplate, а без сървър API-ите им предоставят Full-Stack сила”, обясниха екипът на Vercel.

Сега Vercel има за цел да даде възможност на екипите да разработват, преглеждат и шипват приложенията си по-бързо и с увереност.

“Проектите, които отменаха месеци, се изпълняват от лийн екипи от Front-End инженери и дизайнери за дни. Тези екипи искат да обхождат бързо и съвместно. Те искат да се разработват, преглеждат и шипват със скоростта на мисълта. Те не искат да оставят своите браузъри и други инструменти, с които вече работят. Точно там идваме ние.”

Тагове: , , , , , ,