25 април, 2024

Acer и Skooler в стратегическо партньортво

Подразделението „Acer за образованието“ анонсира партньорството си със Skooler, разработчик на онлайн платформа за учебния процес. Инициативата цели обогатяване на предложенията на двете компании, насочени към образователния пазар.

В рамките на партньорството „Acer за образованието“ ще разшири своето портфолио, насочено към училищата и образователните институции, предлагайки цялостни решения, които обединяват устройства Acer, пакета Office 365 за образованието и изцяло интегрираните в тях инструменти за управление на обучителния процес, предоставяни от Skooler.

“Мисията на Skooler е да улесни живота на учениците, родителите, преподавателите и училищните ръководители“, заяви Тор Ове Хенриксън, главен изпълнителен директор на Skooler. “Изграждането на сътрудничество и партньорство с Acer и техния център за образователни решения ще ни позволи заедно да разширим обхвата си в много нови държави и да предложим нови възможности. Изключителната интеграция на инструментите за обучение на Skooler в Microsoft Office 365 и в неговия успешен инструмент за сътрудничество Teams ни позволява да подкрепяме всички учебни процеси от детската градина до гимназията, реализирани както във, така и извън традиционната обстановка на класната стая. Приветстваме Acer в семейството от партньори на Skooler”.

„Acer за образованието“ и неговите партньори занапред ще могат да подкрепят училища и преподаватели от региона на Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА) с цялостни и завършени решения, разработени с цел да направят обучението още по-ефективно и ангажиращо, като подпомагат учителите да спестят време и да постигнат по-добри резултати.

Използвайки инструментите на Skooler като „Планиране“, „Уроци“, „Оценки“ и „Учителски дневник“, преподавателите могат да подобрят своя дигитален работен процес, да организират учебните материали онлайн, да определят и споделят планове с други преподаватели, лесно да планират задания и да създадат добри практики при оценяването. Чрез портала на Skooler за родители/наставници и мобилното приложение родителите могат да поддържат контакти с училището и да следят как се справят децата им. Това дава възможност на учителите да изградят по-силна връзка със семействата в подкрепа на по-доброто образование за техните деца.

Инструментите на Skooler, насочени към управление на обучителния процес за Microsoft Office 365, допълват предложението на „Acer за образованието“ за екосистемата на Windows. Разположена в облака Microsoft Azure, Skooler гарантира безпроблемна работа, тъй като потребителите не трябва да прескачат напред-назад между различни системи за достъп и вписване, приложения, функции за управление на учебния процес и планиране на уроци, преподаване или комуникация с родителите.

“Благодарение на партньорството със Skooler, ще можем да предложим безпроблемно решение на нашите клиенти от образователния сектор. Решение, което ще допринесе за по-добро интегриране на технологиите в училищния живот чрез организиране на едно място на работния процес, планирането, оценяването, както и осъществяването на комуникация между училището и дома“, коментира Масимилиано Роси, вицепрезидент за подразделението за бизнес продукти на Acer ЕМЕА. „Нашата мисия е да внесем иновативни технологии в училищата, помагайки на преподавателите да създават учебна среда, в която учениците могат да развиват уменията, необходими им за тяхното бъдеще. Вярваме, че сътрудничеството ни със Skooler ще предостави на преподавателите правилната технология за пресъздаване на реалната учебна среда и ще ни помогне да постигнем нашата мисия в областта на образованието.“ 

Тагове: , , , , , ,