25 април, 2024

Теленор вече предлага в търговската си мрежа и онлайн Huawei Mate Xs. Смартфонът е с гъвкав OLED дисплей, който е с диагонал 8 инча, когато е разгънат и с резолюция от 2200×2480 пиксела. В сгънато състояние смартфонът разполага с два дисплея с диагонали 6.6 и 6.38 инча. Falcon Wing дизайнът включва над 100 взаимосвързани части и материали, които правят системата на прегъване по-издръжлива.

Устройството има една четворна SuperSensing Leica Quad Camera, подредена вертикално. Тя включва 40MP широкоъгълна камера с бленда f/1.8, 16MP ултраширокоъгълна камера, 8 MP телефото камера с оптична стабилизация и 3D Depth Sensing камера. Камерата може да се използва и за снимки в селфи режим, когато смартфонът е сгънат.

Смартфонът е с осемядрен процесор Kirin 990 5G, 8GB RAM и 512GB вътрешна памет. Батерията му е с капацитет 4500mAh, като телефонът поддържа технологията за бързо зареждане Huawei Super Charge.

Софтуерът на Huawei MateXs е EMUI 10.1, базиран на версията на Android 10 с отворен код и не поддържа Google Mobile Services. Вместо това устройството разполага със софтуерните инструменти Huawei Mobile Services, както и магазинът за приложения Huawei AppGallery.

Тагове: , , , , ,