25 април, 2024

В Play Store на Android устройствата вече може да бъде намерено ново приложение от Facebook, специално създадено за gaming. Платформата позволява играенето на различни обикновени игри, предаване на живо и гледане на различни stream–ове. Няма и 5 дни откакто Facebook Gaming е достъпно и вече има над 5 милиона изтегляния. Но какво представлява?

Всъщност, влизайки в платформата и разглеждайки я, можем да видим, че Facebook Gaming е буквално като добре познатия ни Facebook, само че ориентиран към геймъри. Можете да скролвате из “news” feed-a, да лайквате, коментирате и т.н. Освен това има и друга секция, в която се съдържат Facebook игрите, а отделно, самите вие можете да се “пуснете” на живо.

Разбира се, приложението има и чат, който позволява да общувате с другите, гледащи даден stream, а друг плюс е, че няма реклами. Монетизирането се получава с даването на звезди на стриймовене – нещо, подобно на Twitch и техните bits. Споменавайки Twitch, вероятно създаването на Facebook Gaming е с цел навлизане в директна конкуренция със сходната платформа, но Facebook със сигурност има още много път по който да премине.

В близко време се очаква Facebook Gaming да се появи и на iOS.

 

 

Тагове: , , , , , ,
Author