24 април, 2024

Седмица след официалното пускане на приложението Medrec:M – електронен медицински картон, Сирма анонсира пускането на втора версия, в която потребителите имат достъп до нова полезна и удобна функционалност – съхраняване и класифициране на документи.

Medrec:M представлява мобилно приложение, създадено да събира данни и да следи текущото здравословно състояние на потребителите. В приложението гражданите могат да записват симптоми и жизненоважни показатели и да анализират информацията за текущото си здравословно състояние, което от своя страна ще подпомогне медицинските експерти за по-добра диагностика и намиране на по-подходяща терапия.

Във версия 2.0  потребителите получават възможност за качване и съхраняване на важните за тях документи, свързани с проследяването на здравословното им състояние, както и възможност за преглед и сваляне на файла на устройството. При добавяне на файл се избира от следните типове документи: Без (тип), Епикриза, Рецепта, Лабораторни резултати, Амбулаторен лист, Направление, Друго.

Всички документи се съхраняват на специален защитен сървър в криптиран вариант. Това означава, че единствено потребителят и тези, с които реши да сподели достъп, могат да преглеждат съдържанието на файловете.

Към момента мобилното приложение е достъпно само за Android платформа, като се очаква и версия за iOS през май 2020 г.

Medrec:M е изграден, по модел на друг продукт на компанията – Diabetes:M, който Сирма предостави на всичките си над 1 млн. клиенти по света за безплатно ползване по време на пандемията. Важно е да се отбележи, че приложението за диабет притежава CE сертификат за медицински софтуер.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,