25 април, 2024

Zoom е сред най-използваните платформи в момента. Бизнеси от цял свят избират именно нея за своята фирмена комуникация, въпреки всички негативни новини, че случайни хора нарушават срещите и се появяват на екрана и в чатовете. Но Мат Рийд, технолог от компанията redpepper е намерил нов начин, с който да се пошегува със своите колеги. Той е създал свой AI двойник, наречен Zoombot, който да присъства вместо него по време на корпоративните разговори.

Всичко тръгва от идеята му за майтап, споделя той пред Popular Mechanics, мислейки си – какво би станало ако му се наложи да посети банята или иска да стане и да се разтъпче малко по време на дългите конференции. След като той тества своя двойник пред колегите си, всички изпадат в дълбок смях, защото осъзнават нелепостта на изобретението – нещо, което изцяло съвпада с неговата идея да не се взимаме прекалено насериозно и да поддържаме добро настроение по време на кризата.

Двойникът му не е от най-успешните, защото реагира по-бавно и не мига, което е странно, защото можем да си представим как някой присъства на конференция със застинала физиономия. Освен това, гласът му е роботизиран и не отнема много време, преди да се разбере, че това не е истинският Мат Рийд.

За да създаде своя Zoombot, Рийд се е записал, използвайки Quicktime, правейки различни физиономии и лицеви изражения, които е скрийншот-нал. След това той е създал HTML уеб приложение, използвайки open source, наречен Artyom.js, който да слуша и да отговаря при необходимост. Това става, след като той ръчно е конфигурирал приложението да задейства команди при фрази като “hello”.

Накрая, използвайки софтуерът ManyCam, Рийд устройва виртуална камера, която да замести наличната, която Zoom използва.

Повече за изобретението, можете да прочетете в GitHub профила на Мат Рийд.

Видео с пример за работата на Zoombot-а, можете да видите ТУК.

 

Тагове: , , , , , , , , ,
Author